ورزش و سلامتی
ورزش و سلامتی

ورزش و سلامتی

امروزه پیشرفت های علوم و فناوری ها سبب می گردد تا انسان ها با تکیه بر علم وتکنولوژی به روز.کنش ها ورفتارهای جدیدی در ارتباط با محیط  دور اطراف خود کسب کند.که این تغییرات سبب ایجاد رفتارهای متفاوتی در کلیه ابعاد زندگی فردی،اجتماعی      اقتصادی و…در افراد میشود..اما از میان این عوامل آنهایی که در سلامت انسان تاثیرگذار هستند و از اهمیت ویژه ای برخوردار هستند عبارتند از:

اهداف ورزش:

۱-افزایش قوای جسمانی  وتقویت بدن

۲-تامین سلامتی بدن در برابر بیماری ها

۳- رشد فکری وایجاد انگیزه های مثبت

۴- تقویت روان وکمک به آرامش بیشتر روحی

۵- ایجاد تعریق و دفع مواد زائد بدن و تخلیه سموم بدن

۶-ایجاد حس رقابت سالم

دراین مقاله سعی داریم شما را با شش دسته از اهداف بالا جهت بهبود کیفیت سطح زندگی وسلامت ورشد آشنا کنیم.

۱-تامین شرایط وتقویت بدن

ازعوامل های بسزایی که درورزش، باعث تقویت ورشد ماهیچه های عضلانی در فرد میشود، برنامه غذایی و ورزش کردن منظم است،وازآنجایی که برنامه غذایی و ورزش کردن مکمل رشد و تامین شرایط وتقویت بدن خواهند شد از طرفی نداشتن هریک از این عوامل (ورزش،تغذیه) باعث عدم رشد بافت عضلانی و نتیجه بی ثمر ماندن ساعت ها و حتی روزها تمرین خواهد بود.

۲-تامین سلامتی بدن در برابربیماری ها

 ما همیشه آرزو داریم تندرست بمانیم و عمری طولانی داشته باشیم .متاسفانه این ارزو گاهی بدلیل عدم رعایت بهداشت برآورده نمی شود. دلایلی وجود دارد که می توان باور کرد که اگر از جسم و روان خود به خوبی مراقبت کنیم . می توان سلامتی خود را در برابر انواع بیماری ها بیمه کنیم. زیست شناسان معتقدند که انسان و سایر حیوانات باید مدتی در حدود ۵ برابر سال هایی که رشد جسمانی آنها طول می کشد عمر کنند.

بیشتر ناتوانی های جسمی و فشارهای روحی باعث پیری زودرس و احیانا مرگ می شود رمز زندگی سالم و عمر طولانی را باید در عادات ورفتارهایی مثل ورزش – رژیم غذایی مناسب- کاهش استرس و استفاده از مواد غذایی و دارویی ارگانیک جستجو کرد.

سلامت و شادابی افراد وابسته به حرکت و جنب و جوش است. بعد از فعالیت بدنی در مغز ماده ایی به نام مرفین ترشح می شود که باعث نشاط و شادابی خواهد شد.و این نشاط و شادابی باعث سلامت روح و ویک سپر بزرگی برای دفاع ما دربرابر بیماری ها می شود.

پیشگیری همیشه مقدم بر درمان است کم تحرکی ما پیشگیری نکردن در همه حال باعث بیماری و کسالت می شود و تکرار براین انگیزه باعث جلوگیری از انواع بیماری ها می شود که دراینجا به یک نمونه بارز اشاره میکنیم.

علل به وجود آممدن بیماری های قلبی

علل به‌ وجود آورنده بیماری‌های قلبی بسیار متنوع هستند؛ از گرفتگی عروق کرونر تا نقص دریچه‌ای و مشکلات مادرزادی بیماری‌های قلبی که موجب کاهش کارآیی قلب در پمپاژ و خون‌رسانی اعضای بدن می‌شود. با وجود بیماری‌های قلبی اغلب بافت‌های بدن به اکسیژن و مواد تغذیه‌ای بی‌کفایتی قلب خود را نشان می‌دهد و علائم عدم توانایی عملکرد در قلب پدیدار می‌شود. با ظهور این علائم شخص دچار ناتوانی در انجام امور روزمره می‌شود.

برنامه‌های ورزشی انتخاب شده با شدت مناسب با تاثیر بر سیستم‌های مختلف بدن موجب افزایش کارآیی شخص می‌شود. مثلاً موجب افزایش حجم بطن چپ و افزایش قدرت بطن چپ در پمپاژ خون می‌شود. تمرینات هوازی با تاکید بر توسعه شبکه عروق محیطی و بافت‌ها موجب افزایش برداشت اکسیژن از خون می‌شود.

۳-رشد فکری وانگیزه مثبت

همانطوری که در این مقاله اشاره کردیم که ذهن بر سلامت انسان تاثیر گذار است باید بگوییم که ۹۰% داشتن روحیه ونداشتن اینکه من بیمار نیستم به ذهن شما بستگی دارد اگرمداوم به این فکردچار هستید که من دیگر نمیتوانم، این کار از عهده من خارج است، باید بگوییم که سخت در اشتباه هستید.

زیرا این فکر باعث ایجاد افکار منفی در ناخودآگاه شما خواهد شد و شما به مرور زمان ریشه به تیشه این فکر زده واز انجام کارهای بزرگ و داشتن یه روحیه و بدن سالم دربه دورخواهید ماند.

۴-تقویت روان وغلبه برعادت های بد

شما با داشتن یک لیست از عدم توانایی هایی که در روز نمیتوانید انجام دهید تهیه کرده و درجلوی آن رفتارها وکارهای که از گذشته تا به الان نمیتواتنستید انجام دهید به صورت چک لیست نوشته ودرجلولی این چک لیست به طور مثال من نمیتوانم ورزش کنم باید بنویسید(من از سلامت کامل برخوردارم ومیتوانم شادابی ونشاط وتندرسی را به بدن خود هدیه بدهم، ویا اینکه با خود بگویید دیگر بست است من از تمامی این موارد که برای خود به صورت زندان و حصاری که به دور خود کشیده ام آزاد میشوم و عادت های بد خود را مثل سیگار کشیدن،پورخوری،عدم تحرک داشتن و… را انجام نمیدهم وبرای اینکار حتما تایم بگذارید در محل کار،خانه ویا هرجایی